به گزارش خبرنگار مهر، مطالعات محققان دانشگاه سائوپاولو برزیل نشان می دهد در حدود ۴ درصد از تمامی مرگ و میرهای جهان (نزدیک به ۴۳۳ هزار نفر در سال) ناشی از این حقیقت است که مردم جهان بیش از سه ساعت در روز می نشینند.
مطالعات گوناگون در طول دهه گذشته نشان داده است که چقدر مدت زمان نشستن طولانی مدت، بدون توجه به اینکه ورزش می کنیم یا نه، بر افزایش ریسک مرگ و میر تاثیر می گذارد.
در این مطالعه جدید، نسبت مرگ و میر در رابطه با «تاثیر صندلی» در جمعیت ۵۴ کشور جهان با استفاده از داده های سال های ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۱ برآورد شد.
لیندرو رزنده، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «برای پیشگیری از مرگ زودهنگام در سطح جهان، لازم است رفتار فاقد تحرک به حداقل برسد.»
وی همچنین تاکید می کند کاهش مدت زمان نشستن می تواند موجب افزایش طول عمر تا ۰.۲۰ سال در کشورهای تحت مطالعه شود.
نتایج آشکار ساخت بالغ بر ۶۰ درصد افراد جهان بیش از سه ساعت در روز می نشینند که میانگین آن در بزرگسالان ۴.۷ ساعت در روز بوده و همین مسئله عامل ۳.۸ درصد مرگ و میرهای جهانی است.
در بین مناطق تحت مطالعه، بیشترین مرگ و میرها به ترتیب در منطقه غرب اقیانوس آرام، کشورهای اروپایی، شرق مدیترانه، امریکا و جنوب شرقی آسیا بود.
بالاترین نرخ مرگ و میر ناشی از نشستن طولانی مدت در کشورهای لبنان (۱۱.۶ درصد)، هلند (۷.۶ درصد) و دانمارک (۶.۹ درصد) یافت شد، در حالیکه کمترین نرخ مرگ و میر مربوط به کشورهای مکزیک (۰.۶ درصد)، میانمار (۱.۳ درصد) و بوتان (۱.۶ درصد) بود.
محققان برآورد کردند کاهش مدت زمان نشستن تا حدود ۲ ساعت به معنای کاهش ۲.۳ درصدی مرگ و میر خواهد بود.
به گفته رزنده، برخی استراتژی های بکاررفته نظیر ترغیب زنان به دوچرخه سواری در تونگو، شیوه سیستم اجاره دوچرخه در ایران و سیستم حمل و نقل بی وقفه در آلمان به افزایش فعالیت فیزیکی کمک کرده است.
نظر شما